Om Danish Retro

”DANISH RETRO – en hyldest til de ukendte hænder” er et dansk design-brand, som producerer og markedsfører retro-stole fra 1940´erne og 50´erne. Kendetegnet for stolene er, at de er formgivet af ukendte danske designere fra den tid, hvor dansk design for alvor indtog den danske og internationale møbelscene.

Vi genskaber ukendte og smukke designs fra 40’erne og 50’erne. Vi ønsker at bringe modeller frem, som aldrig fik den store chance; modeller, som måske om nogen, fortjener at komme frem i lyset. Håndværket og passionen bag de ukendte designs er indlysende. Ønsket om enkelthed og funktionalitet afspejles i et klart formsprog. DANISH RETRO har et brændende ønske om at klarlægge stolenes DNA og identitet, hylde de ukendte hænder som skabte dem og således gøre det muligt, at indrette hjem som små oaser med møbler, der alle har en historie.

DANISH RETROs filosofi er basereret på 3 nøgleprincipper:

  1. Design
  2. Håndværk
  3. Autenticitet

Design

Stilrent og klassisk design vil altid være en del af den danske møbelkultur. DANISH RETRO fører denne kulturarv videre, ved at bringe gamle ukendte potentielle klassikere frem i lyset igen.

Håndværk

Det grundige håndværk kombineret med dygtig formgivning har skabt unikke designs. Tankerne bag hver stol har været funktionalitet og æstetik. Resultatet er møbler af høj kvalitet. DANISH RETRO har genskabt stolene med den største respekt for de oprindelige linjer og designs.

Autenticitet

DANISH RETROs ønske er at forblive tro mod det oprindelige håndværk og design. Stolene fremstår i dag i videst mulig omfang, som de gjorde dengang. Kun nye møbelstoffer røber, at de er produceret i dag.

U for ukendt

Da vi endnu ikke kender den faktiske historie bag hver stol, har vi valgt at kalde serien med loungestole for ”U” kollektionen. ”U” for ukendt med et tilhørende nummer. Når (eksempelvis) ”Johannes Jensen” bliver identificeret som formgiver af loungestol ”U5”, vil denne stol, som måske blev designet og formgivet i 1943, blive omdøbt til ”JJ43”. Johannes Jensens historie vil da gå fra at have været UKENDT til at blive ANERKENDT, og vil herefter blive en del af den store og stolte danske møbelarv.

Filosofi

Stilrent og klassisk design har altid været synonymt med dansk møbel-kultur og stil. DANISH RETRO fører denne kulturarv videre. Vort mål er, at bringe smukke møbler med en historie ud til vore kunder. Vi giver stolene mulighed for et ”comeback” og søger samtidigt deres formgivere. Vi beder om jeres hjælp. For derude et sted, må der findes en slægtning eller bekendt, som kender designeren og formgiveren. Vi ønsker at være tro mod det oprindelige design. Hver stol er unik med et klart og tydeligt formsprog. Vi tror på oprigtigheden i det uberørte og betragter hver stol som en værdig repræsentant for datidens og ikke mindst nutidens møbeltrend.